Betaglukan pro děti – posilte imunitu před podzimem

Velmi rychle se blížíme do začátku nového školního roku a s ním nastává i období zvýšené nemocnosti zejména u mladších dětí. Nejnáročnější je začátek školního roku právě pro děti, které do dětského kolektivu nastupují poprvé a s tím nepochybně přichází i vyšší nápor na dětskou imunitu. 

Poruchy imunitního systému se klinicky projevují zvýšenou citlivostí k infekcím, těžším a komplikovaným průběhem akutního onemocnění. Může dokonce docházet k častým recidivám nebo až k chronickým onemocněním. Právě z tohoto důvodu má podpora imunity u dětí zásadní význam. 

Imunitní systém je nutné u nás všech udržovat v dobré kondici. Všichni víme, že silnější imunita navíc pomůže zmírnit průběh nemocí a případných komplikací a urychlí uzdravení.  První rok ve školce je nejtěžší a následně by četnost nemocí měla klesat. To ale samozřejmě závisí na mnoha okolnostech. Je velmi dobře známo, že na imunitní systém má velký vliv i psychika dítěte. Nejen u dětí stres totiž obranyschopnost naopak oslabuje. Nyní se pomalu blíží konec letních prázdnin a s ním spojené slunečné počasí, minimum povinností, běhání venku s kamarády. O to více může být pro děti náročný přechod z prázdninového režimu zpět do školního. Děti najednou musí opět brzy vstávat, většinu dne stráví ve školních lavicích v uzavřené místnosti. S nástupem září se samozřejmě začíná blížit podzim a s ním spojené chladnější a sychravé počasí.

Zde jsou osvědčené rady, které pomohou k posílení imunity nejen dětem, ale i dospělým.

  • Dostatek nerušeného spánku
  • Správné stravování
  • Dostatek vitamínu D především v chladnějším období, kdy nám chybí slunečné počasí
  • Pravidelný pohyb
  • Ovoce místo sladkostí
  • Přírodní produkty na podporu imunity, jakou jsou například betaglukany 

Co to vlastně betaglukany jsou? Betaglukany jsou zdatní bojovníci nejen proti virům, ale i bakteriím. Přirozeně se vyskytují v kvasinkách, houbách, mořských řasách nebo obilovinách. Kromě posílení imunity mají betaglukany pro tělo i další přínosy, snižují míru únavy, vyčerpání i stresu, regulují hladinu krevního cukru a snižují hladinu cholesterolu. Betaglukanem se nelze předávkovat a ani se proti němu nedá vytvořit odolnost. Jeho užívání je bezpečné, nemá žádné vedlejší účinky ani nezpůsobuje alergie.

Podstatný je výběr správného přípravku. Zdroj betaglukanu není tak zásadní jako čistota obsaženého betaglukanu, která by měla být min. 70 %. Mezi doplňky stravy obsahující kvasničné betaglukany s certifikovanou čistotou min. 80 % a zároveň jsou vhodné pro děti patří produkty od společnosti Senimed Glukánek sirup s pomerančovou příchutí nebo pro děti starší 3 let Betaglukan junior ve formě tobolek. Ten je navíc obohacen o vitamin C a zinek, pro správnou funkci imunitního systému.

Z široké nabídky betaglukanů si můžete vybrat na www.lekarnasenimed.cz. Pokud si během září objednáte jakékoliv 2 ks betaglukanů Senimed, dostanete balení Betaglukanu Forte s vitaminem C za akční cenu 1 Kč.